Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Čt 17°C Pá 15°C So 20°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Moravský piknik v zámeckém parku navštívily tisíce lidí

Moravský piknik v zámeckém parku navštívily tisíce lidí

Slavkov pořádal To nejlepší z Moravy

Ve Slavkově u Brna se uskutečnil festival jídla nazvaný To nejlepší z Moravy. Téměř 5000 návštěvníků si mohlo užít obrovský piknik pod širým nebem za přispění krásného počasí. Lidé si vychutnali delikatesy z celé Moravy. Nechyběl například Pohořelický kapr, Loštická tvarůžková cukrárna, špičková vína oceněná v průvodci Gurmet Jižní Morava. Vybrané restaurace nabízející vařená jídla se zase inspirovaly kuchařkou Jihomoravský krajáč od vítězky soutěže Peče celá země Petry Burianové, která se akce také zúčastnila. Atmosféru moravského festivalu dokreslovala také folklorní hudba v podání cimbálové muziky z Újezda u Brna Šternovjan a dětských souborů.

V doprovodné soutěži exceloval brněnský maxijedlík Jaroslav Němec. Tentokrát se rozhodl pro vskutku maximální výkon, kdy zvítězil ve dvou soutěžích v pojídání svatebních koláčků (dohromady 123 kousků a v mezičase vyhrál soutěž v pití piva na rychlost.

 

Festival To nejlepší z Moravy odstartoval sérii akcí ve slavkovském zámeckém parku.

V něm se letos již konečně uskuteční několikrát odkládaný koncert Stinga (31. 7.). Na jednadvacátého května je v plánu také Mezinárodní přehlídka živých soch a bodyartu. Veteranfest zase uvítá účastníky srazu historických aut a motorek pětadvacátého června.

 

Foto Jan Martínek